Ieder kind is uniek. En iedere ouder en kind die zich bij mij melden hebben een andere hulpvraag op het gebied van leren, concentreren en gedrag. Daarom bied ik verschillende vormen van leerondersteuning.

Ik leer leren

Voor kinderen op de middelbare school die moeite hebben met het plannen en organiseren van hun huiswerk, niet weten hoe het leren aan te pakken, bij wie motivatie en concentratie niet optimaal zijn, bied ik de training Ik Leer Leren aan. Deze praktische training kan zowel in een klein groepje als individueel gevolgd worden. Meer informatie over deze training vind je op mijn pagina Ik Leer Leren.

Mindset

Mindset staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen) denken over hun intelligentie en kwaliteiten. Een vaste mindset belemmert de ontwikkeling, terwijl een groeimindset zorgt voor doorzettingsvermogen en motivatie voor leren. Denk je dat je kind hier nog wat te leren heeft? Neem dan contact met me op. Meer informatie lees je alvast op mijn pagina Mindset.

Rekenen, spelling en begrijpend lezen

Ik bied ook leerondersteuning op het gebied van rekenen, spelling en begrijpend lezen. O.a. met beweging en spel ga ik samen met je kind aan de slag. Hierdoor ervaren kinderen dat leren ook leuk is. Kan je kind op een van deze gebieden wel wat hulp gebruiken? Kijk dan voor meer informatie op een van de volgende pagina’s: Begrijpend Lezen, Rekenbootcamp of Spellingbootcamp.

Verder kijken naar de oorzaken van leer- of concentratieproblemen

Leerproblemen en concentratieproblemen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Wil je als ouder (of leerkracht) dat er verder gekeken wordt naar de mogelijke oorzaken, neem dan contact met me op. Na een uitgebreide screening kunnen we gericht aan de slag. Wanneer de informatie via de ogen niet op een goede manier binnenkomt, gaan we aan de slag met visuele training.
Blijkt uit de screening dat er nog primaire reflexen actief zijn die het leren en concentreren beïnvloeden? Dan gaan we aan de slag met reflexintegratie.
Zit je kind niet lekker in zijn vel? Is je kind vaak boos, bang of bedroefd? Is je kind heel gespannen en onzeker op school? Dan kunnen een aantal sessies kindercoaching wellicht helpen. Kindercoaching wordt ook ingezet in de brede aanpak van leer- en/of concentratieproblemen.