Is je kind ongemotiveerd voor school en leren? Geeft hij (of zij) snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Gaat hij uitdagingen het liefst uit de weg? Kan je kind niet tegen kritiek en wil hij eigenlijk altijd de beste zijn? Voelt je kind zich dom als hij ergens hard voor moet werken? Dan wordt je kind waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

Mindset staat voor de manier waarop kinderen en volwassenen denken over hun intelligentie en kwaliteiten.  Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset (ofwel fixed mindset) de ontwikkeling belemmert. Een groei mindset (ofwel growth mindset) zorgt daarentegen voor doorzettingsvermogen en motivatie voor leren.

Aan de slag met mindset

In 7 lessen van ca. 45 minuten maakt je kind stap voor stap kennis met de mindsettheorie. Aan de hand van verhalen over de robotjes Fixie en Growie leert hij het verschil tussen de vaste mindset en de groeimindset. In de lessen komen verschillende thema’s aan bod:
– manier waarop je denkt over je kwaliteiten en intelligentie.
– je comfortzone.
– het aangaan van uitdagingen.
– het leren van fouten.
– doorzettingsvermogen en nog veel meer.
Deze lessen zijn geschikt voor basisschoolkinderen in de leeftijd van ongeveer 7 tot 12 jaar.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je dat ik samen met je kind aan de slag ga met het ontwikkelen van een groeimindset? Of wil je meer weten?
Neem dan contact met me op.
Kijk voor de kosten van dit coachingstraject op de pagina Tarieven.

Workshop Mindset

Voor iedereen die meer wil weten biedt LeerRijk Training en Coaching lezingen of workshops aan. De inhoud stem ik af op de deelnemers (bijv. leerkrachten of ouders) en kan variëren van basiskennis over mindset tot praktische begeleidingsadviezen voor op school of thuis.

Heb je belangstelling en wil je meer weten? Neem dan contact met me op.