Leerproblemen op de basisschool

Loopt het niet zo lekker op school? Lukt het je kind maar niet om goed te lezen, schrijven, spellen of rekenen, ondanks het vele oefenen op school en thuis? Heeft je kind moeite zich te concentreren?

Leerproblemen en concentratieproblemen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Dat is dan ook de reden dat ik met een brede blik ga kijken wanneer je je kind aanmeldt bij mijn praktijk.
– Hoe zien de ogen? Hoe komt de informatie via de ogen binnen?
– Zijn er nog primaire reflexen actief, die invloed hebben op leren, concentreren en gedrag?
– Hoe is de motorische ontwikkeling van je kind?
– Hoe zit het met het stresssyteem van je kind?
– Wat is de leerstijl van je kind?
Op deze manier krijg je een totaalbeeld en kun je gerichter oefenen zodat je kind beter gaat lezen, schrijven, spellen of rekenen of zich beter kan concentreren. Als je de aantoonbare belemmeringen aanpakt en met een kind bespreekt dat deze belemmeringen het lastige leren verklaren, dan doet dit ook veel voor het zelfvertrouwen van je kind. Je kind voelt zich serieus genomen, heeft niet meer het idee dat het dom is. Hierdoor krijgt het vaak ook zelf meer motivatie om te oefenen.

Leerproblemen op de middelbare school

Heeft je kind moeite met het plannen en organiseren van het huiswerk? Weet je kind niet hoe het leerwerk aan te pakken? Vindt je kind het lastig zich te concentreren?
Heb je thuis regelmatig strijd als het gaat om het leren en maken van het huiswerk? Is er weinig tijd en energie meer over voor andere leuke dingen, omdat alle tijd en energie opgaat aan het huiswerk?

Ik ga graag met je kind aan de slag om te kijken hoe het anders, makkelijker en leuker kan. Ik bied daarvoor de training Ik Leer Leren aan. Deze kan zowel individueel als in een klein groepje gevolgd worden. Lees meer hierover op mijn pagina Ik Leer Leren.

Meer informatie

Heb je vragen? Wil je weten wat ik voor je kind kan doen? Of wil je je kind aanmelden?
Neem dan contact met me op.