Ik Leer Leren


“Alweer een onvoldoende, terwijl ik er juist zo lang op geleerd had. En ik kreeg ook nog op mijn donder dat ik mijn huiswerk niet af had. Het is ook zo ontzettend veel, heb nergens anders meer tijd voor. En thuis zullen ze ook niet blij zijn met alweer een onvoldoende. We hebben de laatste tijd thuis steeds vaker ruzie over school. Ze denken dat ik mijn best niet doe, maar dat doe ik wel. Ik weet het ook niet meer hoor, hoe ik het aan moet pakken.”


Het gaat al een tijdje niet zo lekker met je kind op school

Je ziet het zelfvertrouwen en de motivatie voor leren bij je puber verdwijnen. Soms denk je dat je kind gewoon wat beter zijn best moet doen, maar op andere momenten zie je dat er toch echt wel hard gewerkt wordt. Je wilt je kind graag helpen, maar weet ook niet precies hoe. En daarbij lijkt het of je kind ook niet echt op jouw hulp zit te wachten.


Je zou willen dat je kind:

 • meer vertrouwen in zichzelf krijgt dat het wel gaat lukken.
 • het huiswerk wel afkrijgt en betere cijfers haalt.
 • wat meer gemotiveerd is en doorzet ook als het een keer wat moeilijker gaat.
 • wat meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen en te ontspannen.
 • kan laten zien wat het in zich heeft.
  

En dat kan! Ik ga graag samen met je kind aan de slag op weg naar makkelijker en leuker leren.


Training Ik Leer Leren

In de training Ik Leer Leren werken we aan de voorwaarden die belangrijk zijn om te kunnen leren. Thema´s die in de training aan bod komen zijn:

 • leerstijl en leerstrategie: op welke manier leer en onthoud je het gemakkelijkst
 • faalangst / onzekerheid: manieren om hier mee om te gaan
 • concentratie: ontdekken hoe je je makkelijker kunt concentreren
 • motivatie: bedenken wat en waarom je wilt leren
 • plannen en organiseren van het huiswerk


Hierdoor krijgt je kind meer grip op zijn huiswerk. Het leren gaat makkelijker en sneller zodat resultaten verbeteren en er meer tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoef je als ouder minder te controleren en te pushen. En dat komt de sfeer in huis zeker ten goede!


Kosten

De training Ik Leer Leren of delen daarvan gebruik ik voornamelijk in één op één begeleiding. Het is ook mogelijk om de training te volgen in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen, bijvoorbeeld op school. De kosten voor de één op één training zijn €299,- en dit is inclusief 5 lessen van 1 uur en een werkboek. De groepstraining kost €182,50 en dit is inclusief 5 lessen van 1,5 uur en een werkboek.


Dus wil je dat je kind weer met meer zelfvertrouwen en motivatie aan het leren gaat?
Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.