Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag!

Dat is het motto van deze workshops!
Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben: ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?… Ik bied twee verschillende workshops waarin je verschillende handvatten krijgt aangereikt waarmee je zelf thuis of in je werk verder kunt.

Introductieworkshop

Tijdens de introductieworkshop van ongeveer 1,5 uur leer je over de werking en belangrijkste functies van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. Je maakt kennis met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust. Je gaat naar huis met een aantal concrete tips waarmee je thuis of in je werk aan de slag kunt.

De workshop is geschikt voor maximaal 15-20 personen. Deze is ook te boeken voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureau’s enz.
De kosten voor de introductieworkshop zijn €15,- per persoon. Tarieven voor groepen zijn op aanvraag.

In de agenda vind je de geplande data voor deze workshop. Wil je de workshop graag op je school of kinderdagverblijf organiseren? Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden en tarieven.

3-delige workshop

In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om misschien wel op een andere manier te kijken naar lastige situaties. Je leert over de werking en functies van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en je krijgt tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Deze workshop is geschikt voor maximaal 10 personen. De kosten zijn €95,00 per persoon. In de agenda vind je de geplande data voor deze workshop.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een workshop? Wil je dat ik een workshop kom verzorgen op je school, kinderdagverblijf of gastouderbureau? Neem dan contact met me op.Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grezen aan gedrag.